Wel Jong heeft jouw steun nodig

16-12-2021

Dit is het verhaal van Finn, deelnemer bij Min19, een Wel Jong vereniging voor LGBTQ+ jongeren onder de 19.

Afbeelding bij het artikel.

Ik ben Finn (16 jaar). Ik leerde Wel Jong kennen online, en sinds een jaar ga ik naar bijna elke activiteit van Min19.

Voor mij is Min19 een echte safe space. Het is zowat de enige plek op de aardbol waar ik mezelf kan zijn zonder dat ik bang ben voor een oordeel of negatieve commentaar. Ik leer er niet alleen mensen kennen, ik krijg ook de kans om ervaringen te delen en mezelf te zoeken.

Iedereen bij Min19 zit wel met vragen, met een bepaalde zoektocht. Dankzij Min19 hoeven we die zoektocht niet alleen te doen: je voelt je minder alleen, je maakt samen plezier, je leert samen bij.

Eerlijk: voor ik Min19 kende, dacht ik soms dat ik de enige trans persoon op de hele wereld was, en da’s echt een kutgevoel, wanneer je je zo eenzaam voelt. Daarom is representatie in media voor mij ook zo belangrijk: we hebben plaatsen nodig waar we onszelf kunnen zien, herkennen én ontdekken.

Ik zit ook in de Chiro, wat heel fijn is, maar het is toch anders dan Min19. Bij Min19 is er naast véél spel en plezier ook plaats voor meer diepgang, voor moeilijke onderwerpen en vragen die je ergens anders niet kwijt kan. We amuseren ons rot én we doorbreken taboes samen, da’s toch het beste van twee werelden? Bij Min19 en Wel Jong kan ik mezelf zijn, me normaal voelen. Dat gevoel is onbetaalbaar. 

Een nieuwe wind

Je zag het misschien al verschijnen op sociale media: wij zijn van naam veranderd! Wel Jong Niet Hetero is nu Wel Jong. Velen van jullie lieten ons de afgelopen jaren weten dat jullie droomden van een meer inclusieve naam, die de veelzijdigheid en diversiteit van onze community weerspiegelt. En wij hoorden jullie!

We blijven bouwen, samen met jullie

Na een lang traject samen met vrijwilligers namen we afscheid van het laatste deel van onze naam, omdat we duidelijk willen tonen dat we méér willen zijn. We zijn Wel Jong én hoopvol, Wel Jong en queer, Wel Jong en strijdvaardig, Wel Jong en sportief… Je hoort het al, de sky is de limit voor onze organisatie, en dat moest onze naam weerspiegelen. 

Dus, welkom Wel Jong! Wij zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk, hopelijk samen met jou. 

Want je steun hebben we nodig, misschien wel meer dan ooit.

Jongeren rekenen op je steun

Daarom vragen wij jou om onze jongeren een duwtje in de rug te geven.

Via deze link kan je makkelijk een gift doen om hen te steunen. Dankzij jouw donatie kunnen we jongeren nog meer ondersteunen, zowel met leuke activiteiten als met belangrijke informatie. Want iedereen verdient het om zichzelf te kunnen zijn!

Wist je trouwens dat je vanaf een donatie van €40 euro geniet van een belastingvermindering van 45% op het totaalbedrag van je donatie? Als je bijvoorbeeld 60 euro doneert, krijg je daar maar liefst 27 euro van terug. 

Doe je liever een gift via overschrijving? Dat kan heel eenvoudig. Stort je gift op BE27 7310 3666 6173 en die komt vanzelf bij ons terecht. Wil je graag een maandelijkse gift doen? Ook een doorlopende opdracht kan je makkelijk instellen bij je bank.

We willen jou alvast ontzettend bedanken voor je steun, en we wensen jou en je geliefden een ontzettend fijn eindejaar! 

Meer nieuws

Doe het veilig(er): Wel Jong en çavaria lanceren tools die helpen om safe(r) spaces te organiseren

Doe het veilig(er): Wel Jong en çavaria lanceren tools die helpen om safe(r) spaces te organiseren

Safe(r) spaces of veilige(re) omgevingen zijn de laatste jaren een hot topic. Maar wat zijn dat juist? En hoe organiseer je zelf zo’n veilige(re) omgeving? Om een antwoord te bieden op die vragen, lanceren çavaria en Wel Jong vandaag tools waar organisaties en andere geïnteresseerden mee aan de slag kunnen. 

Lees meer
Interview met Jarko

Interview met Jarko

Jarko's ongefilterde bekentenissen over zijn pestverleden en hoe hij zijn leven transformeerde!

Lees meer
LGBTQIA+ jongeren kiezen

LGBTQIA+ jongeren kiezen

Hé, misschien heb je het al gemerkt, maar volgend jaar trekken we opnieuw naar de stembussen! Daarom willen we graag weten wat jullie belangrijke LGBTQIA*-gerelateerde zaken vinden!

Lees meer
Van knelpunt naar oplossing, Wel Thuis brengt de noden samen.

Van knelpunt naar oplossing, Wel Thuis brengt de noden samen.

Wel Thuis is een cocreatief project dat bouwt aan een laagdrempelige en toegankelijke ontmoetingsplek voor jongeren voorbij de grenzen van hun seksuele of genderidentiteit. Hun nodenonderzoek van 2023 wordt binnenkort gepubliceert!

Lees meer
Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.