Nieuws

Projectwerking

01-09-2022

Heb jij een idee voor een project? Wel Jong helpt je verder.


Lees meer

Vacature: Medewerker IT en fundraising

27-08-2022

Ons team is op zoek naar een nieuwe collega! Heb jij een achtergrond in IT en zie jij uitdaging in het coördineren van online platformen? En ben je daarnaast een vlotte netwerker? Lees dan zeker verder.


Lees meer

Aanspreekpunt Integriteit (API)

12-07-2022

Op de kampen, activiteiten en de brede werking van Wel Jong staan we erop dat iedereen zich zelf kan zijn en goed kan voelen in een veilige en vertrouwde omgeving. Helaas loopt het soms mis. De Aanspreekpersoon Integriteit, kortweg API, is de persoon die je kan contacteren bij Wel Jong wanneer er sprake is van een integriteitsschending. De API luistert naar je verhaal en neemt elke melding serieus. Vervolgens zal de API op maat kijken hoe en waar er ondersteund kan worden.


Lees meer

Activisme over grenzen heen: het Polen-Hongarije Project ging van start!

16-05-2022

Op maandag 2 mei kwamen enkele jonge activisten van Polen en Hongarije naar Brussel om samen met jongeren vanuit België te leren over activisme en queer zijn binnen de deelnemende landen. Wat willen wij hiermee bereiken? Een strakker netwerk van jonge activisten binnen Europa, elkaar leren kennen als (queer) persoon en jonge activisten en kijken hoe wij samen de handen uit de mouwen kunnen steken, een gedeelde strijd, voor meer en betere LGBTQ+ rechten!


Lees meer

Pride gaat over ons allemaal, altijd, overal!

16-05-2022

Zaterdag, 21 mei 2022, vieren we in Brussel de eerste Pride post-covid waarbij we nog eens op straat mogen komen. En dat is nog steeds erg belangrijk. We vullen de straten om te vieren dat LGBTQ+ personen in België het steeds beter hebben, maar ook om te blijven opkomen voor gelijkwaardigheid. Want ook vandaag, op de Internationale dag tegen holebi-, trans- en interseksefobie (IDAHOT) is ‘jezelf zijn’ nog steeds een strijd voor velen van ons, in binnen- én buitenland.


Lees meer

Save the Date: Wel Jongerencongres!

13-05-2022

Van woensdag 23 tot en met zondag 27 november slaan Wel Jong, Het Roze Huis Antwerpen, Bazzz en BarVizart de handen in elkaar voor een vijfdaagse ‘Wel Jongerencongres’ boordevol workshops, activiteiten, dikke vette parties, theater en kunst, maar bovenal dé uitgelezen kans voor LGBTQ+ jongeren om elkaar te ontmoeten.


Lees meer

Crimineel wijs: dit was Battle of the Teams 2022!

13-05-2022

Battle of the Teams, ons jaarlijks weekend waarop we onze vrijwilligers, groepen, teams en collega's tonen hoe hard we hen waarderen, draaide dit jaar helemaal rond een misdaadthema. Van een casinoavond tot karaoke, ontdek hier onze avonturen!


Lees meer

Wel Jong picknickt

13-05-2022

Op de Buitenspeeldag kwamen wij ook uit ons kot, met een heuse picknick in Gent, Antwerpen en Leuven!


Lees meer

Mag een trans vrouw ook gewoon een goede atleet zijn?

01-04-2022

Mag een trans vrouw ook gewoon een goede atleet zijn?


Lees meer

Wel Jong zoekt jongerenondersteuner

28-01-2022

Ons team breidt in 2022 uit! We zijn enorm enthousiast om een nieuwe spring-in’t-veld toe te voegen aan het stafteam van Wel Jong. Ben jij op zoek naar je eerste job in het jeugd/LGBTQ+ werkveld? Lees dan zeker verder.


Lees meer

Wel Jong heeft jouw steun nodig

16-12-2021

Dit is het verhaal van Finn, deelnemer bij Min19, een Wel Jong vereniging voor LGBTQ+ jongeren onder de 19.


Lees meer

Allemaal Wel Jong!

04-12-2021

Op zaterdag 4 december lanceerden wij onze nieuwe naam: Wel Jong. Vanwege de Covid-situatie gebeurde dat voorlopig zonder groot feest, maar wel met een flitsende campagnevideo die gedeeld werd op sociale media.


Lees meer

Wauw, wat een sterk signaal kunnen wij samen met jullie geven

23-09-2021

Onze petitie haalde in 24 uur meer dan 13.000 handtekeningen. Dat zijn meer dan 13.000 stemmen die de veiligheid en het welzijn van LGBTQ+ jongeren een prioriteit willen maken.


Lees meer