Heb je vragen, zorgen of dingen waar je over wil praten? Stuur ons een bericht

Over ons

Deze pagina is nog onder constructie.

WIJ ZIJN WEL JONG! 
Wel Jong is een jeugdorganisatie voor en door jongeren die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving. Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn in hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving. Dat is onze missie!

ONTMOET
Om onze missie waar te maken, zijn wij op heel wat vlakken actief. Zo kan je andere LGBTQ+ jongeren ontmoeten en vrienden maken voor het leven op onze activiteiten. Of misschien wil je wel lid worden van één van onze teams, verspreid over heel Vlaanderen! Door elkaar te ontmoeten, ontdekken LGBTQ+ jongeren dat ze niet alleen zijn. Ontmoeting verbindt, en dat is broodnodig.

Je vindt al onze verenigingen terug op onze verenigingspagina

VOEL JE VEILIG

Wel Jong werkt samen met partnerorganisatie çavaria aan een Safe(r) Spaces project, waarmee we samen met jullie meer veilige plekken willen creëren voor LGBTQ+ personen.

Heb jij nood aan een gesprek met iemand die je begrijpt of wil je je verhaal kwijt in een veilige omgeving? Dan kan je terecht bij Verhaal-Onthaal, onze onthaalwerking. Onze LGBTQ+ vrijwilligers staan voor klaar om tijdens een koffie, wandeling of ander momentje naar jou te luisteren. Wil je graag kennismaken met Verhaal-Onthaal? Mailen kan naar joppe.decampeneere@weljong.be, of stuur een Whatsappje op +32 (0) 456 37 48 57. 

Wil je zelf vrijwilliger worden bij Verhaal-Onthaal en andere LGBTQ+ personen helpen door naar hun verhaal te luisteren? Dat kan ook! De inschrijvingslink voor vrijwilligers vind je hier.

Heb je nood aan een andere vorm van safe(r) space? Wil je graag helpen bouwen aan veilige(re) omgevingen voor LGBTQ+ personen? Heb je vragen? Wij ondersteunen je graag. Mailen met je idee of vraag kan naar joppe.decampeneere@weljong.be.

LEER BIJ

Op onze site* en via social media delen we heel wat informatie, getuigenissen en andere content waarin we jullie verhalen en ervaringen zichtbaar maken. Wij willen ervoor zorgen dat LGBTQ+ jongeren de taal en kennis hebben om sterk te staan in hun identiteit. 

Bij ons leer je alles over de LGBTQ+ bloemetjes en bijtjes dat ze je op school nooit vertellen. Wat is PreP? Waar kan ik als LGBTQ+ jongere (veilig) daten? We've got you covered. Je bent nooit te jong - of te oud - om te leren!

In het jeugdwerk geven wij ook vormingen en begeleiden we andere jeugdwerkverenigingen op maat bij hun vragen over seksuele- en genderdiversiteit bij jongeren.

In het secundair en hoger onderwijs organiseren wij jaarlijks de campagne PAARS,  de meest zichtbare anti-pestcampagne van de wereld voor scholieren en studenten. Het belangrijkste doel van die campagne: LGBTQ+-thema's bespreekbaar maken in de klassen. 

* Onze website is nog vollop in ontwikkeling, en zullen in 2023 een extra uitbouw doen van de site met een overload aan info en ontmoeting op maat van LGBTQ+ jongeren. 

DOE MEE, STRIJD MEE

Wil jij graag mee bouwen aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn? Dan kan je vrijwilliger worden bij Wel Jong! Je kan een mailtje sturen naar nina.uyttenhove@weljong.be.

Op zoek naar concrete actie? Volg ons op sociale media, doe een gift of sla de handen in elkaar om onze boodschap te versterken: iedereen heeft recht op een gelijkwaardig, veilig en gelukkig leven, wie ze ook zijn!

MAAK KENNIS MET ONS TEAM 

Meer dan 200 vrijwilligers laten Wel Jong groeien en bloeien. Onder die vrijwilligers zijn onder andere:

DE WOORDVOERDERS

Onze woordvoerders Senne, Daniël, Remus, Michiko en Janne delen maar al te graag hun ervaringen en expertise met de wereld. Want goede representatie is belangrijk! 

ONZE STAFLEDEN 

Onze staffers - regelmatig versterkt met enthousiaste stagiairs - zijn de steun en toeverlaat van al die vrijwilligers en leden. Samen fixen zij bijna alles in onze organisatie: begeleiding van jongeren, educatie, vormingen, social media, events, administratie, campagnes en zoveel meer.

Sander Cornelis - Coördinator
Sander.cornelis@weljong.be
GSM 0468 11 12 38

Dries De Smet - Educatief medewerker PAARS
Dries.desmet@weljong.be 

Nina Uyttenhove - Jongerencoach en API-verantwoordelijke
Nina.uyttenhove@weljong.be  

Thorben Sameyn - Activiteiten- en projectondersteuner 
Thorben.sameyn@weljong.be 

Joppe De Campeneere - Projectmedewerker Safe(r) Spaces
Joppe.decampeneere@weljong.be 

Hanne Hiel - Projectmedewerker Out For The Win
Hanne.hiel@weljong.be 

Rox Devos - Fundraising manager
rox.devos@weljong.be

Axelle Kiambi - Jobstudent Administratie en Financiën 
Axelle.kiambi@weljong.be 

AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

Op de kampen, activiteiten en de brede werking van Wel Jong staan we erop dat iedereen zich zelf kan zijn en goed kan voelen in een veilige en vertrouwde omgeving. Helaas loopt het soms mis. De Aanspreekpersoon Integriteit, kortweg API, is de persoon die je kan contacteren bij Wel Jong wanneer er sprake is van een integriteitsschending. De API luistert naar je verhaal en neemt elke melding serieus. Vervolgens zal de API op maat kijken hoe en waar er ondersteund kan worden.

WAT IS EEN API?

API staat voor 'Aanspreekpunt Integriteit'. We API van Wel Jong is Nina, en zij is de persoon bij wie je terecht kan met vragen, vermoedens of klachten over een integriteitsschending. We sreken over een integriteitsschending wanneer wanneer jijzelf of iemand over jouw grenzen heen gaat of jij je niet veilig en goed voelt bij bepaalde situaties of handelingen. 

Situaties waarbij sprake kan zijn van een integriteitsschending zijn bijvoorbeeld: agressie, seksueel grensoverschrijdend gedrag, pesten, racisme, Holebi- en/of transfobie, ...

Iedereen kan de API contacteren en melding maken, ook al ben jij niet rechtstreeks betrokken! Wat doet de API met jouw vraag of klacht?

De API luistert naar je en neemt iedere melding serieus. Samen met jou maakt de API een inschatting van de ernst van de situatie en hoe die best kan aangepakt worden. De API gaat op zoek naar de beste manier om jouw te kunnen ondersteunen, maar is geen hulpverlener. De API volgt de situatie samen met jou verder op en zal je, indien dit nodig is, doorverwijzen naar de juiste partner. 

Ieder gesprek met de API verloopt in het volste vertrouwen tussen jou en de API. 

WAT DOET EEN API NIET? 

De API is geen hulpverlener en zal dus geen persoonlijk begeleidingstraject opstarten. De API volgt jouw traject en verhaal op, zal doorverwijzen en is je eerste aanspreekpunt.

De API gaat niet oordelen. De API praat met de betrokkenen om zo goed mogelijk een beeld te krijgen van de situatie om zo de geschikte opvolging te verzekeren, maar gaat niet onderzoeken wie de schuldige is. 

De API heeft geen beroepsgeheim, maar wel discretieplicht. Hiermee bedoelen we dat je gesprekken en de informatie die je deelt met de API in volste vertrouwen zullen blijven, maar soms kan de API niet anders dan toch extra hulp inschakelen. De API zal nooit informatie delen met anderen zonder dat jij hiervan op de hoogte bent. 

WIE KAN CONTACT OPNEMEN MET ONZE API?

Iedereen die op een bepaalde manier betrokken is bij Wel Jong kan onze API contacteren. Ben jij deelnemer aan een van de activiteiten bij ons of onze lokale groepen of nationale teams, bestuurder, vrijwilliger of ouder .... iedereen kan contact opnemen en een integriteitsmelding maken, ook al ben je niet rechtstreeks betrokken. 

HOE KAN IK DE API BEREIKEN? 

De API van Wel Jong is Nina Uyttenhove. Nina is onze jongerencoach en kan je bereiken via nina.uyttenhove@weljong.be of telefonisch via 0484 79 93 46

 

Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.