Allemaal Wel Jong!

04-12-2021

Op zaterdag 4 december lanceerden wij onze nieuwe naam: Wel Jong. Vanwege de Covid-situatie gebeurde dat voorlopig zonder groot feest, maar wel met een flitsende campagnevideo die gedeeld werd op sociale media.

Afbeelding bij het artikel.

27 jaar geleden werd Wel Jong Niet Hetero opgericht als koepelorganisatie voor Vlaamse en Brusselse holebi-jongerenorganisaties. Doorheen de jaren groeide het aanbod uit tot een brede jongerenwerking, waarbij niet enkel seksualiteit maar ook genderbeleving en andere aspecten van identiteit een belangrijke rol spelen.

De naam die ons meer dan een kwarteeuw geleden op de kaart zette was daarom al enkele jaren aan een update toe. 

‘Wel Jong’ nodigt uit tot aanvulling, met ruimte voor ieders identiteit en zelfexpressie. Meer dan ooit staat Wel Jong voor plezier maken, jezelf zijn, zorgen voor elkaar en opkomen voor elkaar," vertelt coördinator Sander Cornelis. 

Wel Jong organiseert ontmoeting via activiteiten en kampen waar alle jongeren zich veilig kunnen voelen in hun lichaam, identiteit en seksualiteit. De organisatie biedt zowel jongeren, verenigingen als scholen toegankelijke informatie aan met betrekking tot die thema’s. Ook komt ze op voor de belangen van LGBTQ+ jongeren in het maatschappelijk debat. 

De stem van de jongeren in een uniek jasje.

Naast de nieuwe naam pakt de organisatie ook uit met een frisse, nieuwe huisstijl en een diversiteit aan logo’s. Hierbij werd sterk geluisterd naar de stem van jongeren. Het Gentse creatieve bureau ‘Heren Loebas’ werkte samen met hen de huisstijl uit. 

Wel Jong kiest niet voor één vast logo, maar wel voor een logo met veel vormen en kleuren die oneindig met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zo wordt de diversiteit binnen de LGBTQ+ gemeenschap in de verf gezet. Jongeren en verenigingen kunnen op basis van hun eigen stijl, gevoel of expressie zowel de vormen als de kleuren een eigen invulling geven. Hiermee geeft de organisatie een knipoog naar de unieke identiteiten van hun jongeren die naast verschillen in lichaam, seksualiteit of genderidentiteit vooral ook een belangrijke eigenschap delen: "We zijn allemaal Wel Jong."  

Meer nieuws

Doe het veilig(er): Wel Jong en çavaria lanceren tools die helpen om safe(r) spaces te organiseren

Doe het veilig(er): Wel Jong en çavaria lanceren tools die helpen om safe(r) spaces te organiseren

Safe(r) spaces of veilige(re) omgevingen zijn de laatste jaren een hot topic. Maar wat zijn dat juist? En hoe organiseer je zelf zo’n veilige(re) omgeving? Om een antwoord te bieden op die vragen, lanceren çavaria en Wel Jong vandaag tools waar organisaties en andere geïnteresseerden mee aan de slag kunnen. 

Lees meer
Interview met Jarko

Interview met Jarko

Jarko's ongefilterde bekentenissen over zijn pestverleden en hoe hij zijn leven transformeerde!

Lees meer
LGBTQIA+ jongeren kiezen

LGBTQIA+ jongeren kiezen

Hé, misschien heb je het al gemerkt, maar volgend jaar trekken we opnieuw naar de stembussen! Daarom willen we graag weten wat jullie belangrijke LGBTQIA*-gerelateerde zaken vinden!

Lees meer
Van knelpunt naar oplossing, Wel Thuis brengt de noden samen.

Van knelpunt naar oplossing, Wel Thuis brengt de noden samen.

Wel Thuis is een cocreatief project dat bouwt aan een laagdrempelige en toegankelijke ontmoetingsplek voor jongeren voorbij de grenzen van hun seksuele of genderidentiteit. Hun nodenonderzoek van 2023 wordt binnenkort gepubliceert!

Lees meer
Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.