Vacature: Medewerker activiteiten en events

23-06-2022

Wel Jong zoekt: medewerker activiteiten en events.

(alle genderidentiteiten) Voltijds ,
onbepaalde duur (Snelle opstart)

Ons team is op zoek naar een nieuwe collega! Ben jij op zoek naar je eerste job in het jeugd/LGBTQ+ werkveld? Ben jij klaar om je handen uit de mouwen te steken en de Wel Jong kalender te vullen met evenementen en activiteiten? Lees dan zeker verder.

 

Jouw takenpakket

Jij bent het aanspreekpunt bij Wel Jong voor het organiseren van projecten en evenementen. Hierbij bewaak je de veiligheid en toegankelijkheid voor iedere jongere en hecht je waarde aan de visie van Wel Jong. Uiteraard betrek je actief de jongeren doorheen je werk. 

Samen met onze jongerencoach vorm je het ondersteuningsteam naar jongeren. Je luistert naar de noden van onze jongeren en werkt op basis daarvan een leuk aanbod aan activiteiten uit. Daarnaast ben je ook de trekkende kracht achter de aanwezigheid van Wel Jong op Antwerp Pride, Belgian Pride en de evenementen waarin we met çavaria samenwerken zoals T-day en Bi+curious. 

Zoals je hoort heb je best de nodige organisatie en projectskills op zak. Klaar voor de uitdaging?

Verwacht profiel: 

Je hebt:

 • Je hebt een sterke voeling met projectmatig werken en/of het organiseren van events.
 • Je hebt (levens)ervaring met diversiteitsthema’s als anti-discriminatie, anti-racisme, LGBTQ+ activisme.
 • Je hebt voeling met de LGBTQ+ jongerencultuur.
 • Je hebt een goede kennis van het Engels.
 • Maar bovenal bevat je enorm veel motivatie om hierin te groeien.

Je kan:

 • Je kan de leiding nemen in het organiseren van activiteiten en evenementen en dit in samenwerking met vrijwilligers
 • Je kan veiligheid brengen in het opbouwen van projecten en benadert ieder evenement vanuit een intersectioneel en inclusief kader
 • Je kan vlot communiceren met jongeren en partners via verschillende kanalen en dit op een verbindende en oordeelvrije manier
 • Je kan jongeren en partners activeren en aansturen Je kan een projectlijn in kaart brengen, opvolgen en rapporteren
 • Je stelt je professioneel op als jeugdwerker/sociaal werker

Wel Jong biedt:

 • Voltijdse tewerkstelling (38 uur) Verloning naar functie volgens de officiële barema's van de socio-culturele sector (PC 329.01), B1c ( 0 jaar anciënniteit 2.504,84, 3 jaar anciënniteit 2.724,97)
 • Extra vakantiedagen, maaltijdcheques en fietsvergoeding
 • Een fijne, open werksfeer bij een jonge, dynamische en sterk groeiende landelijke jeugdorganisatie
 • Een grote zelfstandigheid bij het uitvoeren van je taak De beste collega’s en vrijwilligers die jij je kan voorstellen

Praktisch:

Je standplaats is het landelijk secretariaat van Wel Jong, Kammerstraat 22 in Gent of het toekomstige kantoor in Antwerpen, met mogelijkheden tot thuiswerk. Avond- en weekendwerk zijn voorzien en worden gecompenseerd

Verder verloop 

 • 29/06  deadline indienen kandidaturen en opdracht
 • 01/07 resultaat selectie voor volgende ronde
 • 6/07  Selectiegesprekken Indiensttreding zo snel mogelijk.

Interesse?

Mail je kandidatuur (motivatiebrief, C.V. en opdrachten) uiterlijk 29/06 naar onze algemeen coördinator sander.cornelis@weljong.be

Onvolledige sollicitaties of sollicitaties per post worden niet aanvaard. Sollicitaties na de deadline worden niet aanvaard. Je ontvangt binnen 48 uur na je sollicitatie een bevestigingsmail van Sander dat je sollicitatie goed ontvangen werd. Indien je deze niet ontvangt, neem dan contact op met Sander.

Vragen?
Heb je vragen bij deze vacature of het verloop van de sollicitatie, neem dan contact op met Sander.

Opdracht

1. Pride Parade

Wel Jong krijgt de uitnodiging van een nieuwe pride organisatie in een grote stad om mee te lopen in hun parade. De organisatie van dit event gebeurt vanuit een evenementenbureau waar we nog weinig ervaring mee hebben. Als verantwoordelijke voor evenementen geef jij advies aan je collega’s waarom we wel of niet deel zouden nemen aan dit event. 

Op welke manier bepaal jij of we deze samenwerking aangaan?  Indien Wel Jong aanwezig is; Hoe ga je aan de slag om ervoor te zorgen dat Wel Jong zichtbaar vertegenwoordigd is in de parade. Denk hierbij aan veiligheid, zichtbaarheid van de organisatie, een manier om de stem van jongeren te laten gelden (pride is protest) en een hoog fun gehalte. 

2. Safe(r) place

Binnen een grootschalig festival is Wel Jong vertegenwoordigd om een standje neer te zetten. Wel Jong kiest ervoor om dit standje in te richten als een veilige plaats waar jongeren terecht kunnen om even op adem te komen of in een ‘chille’ omgeving andere jongeren te ontmoeten. 

Hoe ga je aan de slag om een veilige ruimte te creëren binnen een festival context? 

We zijn heel erg benieuwd naar je eigen visie en ideeën. 

Beschrijf beide opdrachten op maximum 1 A4 hoe jij dit gaat aanpakken.

 

Wel Jong biedt gelijke kansen aan alle sollicitanten, ongeacht genderidentiteit, leeftijd, origine of al dan niet beperking. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden.