Save the Date: Wel Jongerencongres!

13-05-2022

Van woensdag 23 tot en met zondag 27 november slaan Wel Jong, Het Roze Huis Antwerpen, Bazzz en BarVizart de handen in elkaar voor een vijfdaagse ‘Wel Jongerencongres’ boordevol workshops, activiteiten, dikke vette parties, theater en kunst, maar bovenal dé uitgelezen kans voor LGBTQ+ jongeren om elkaar te ontmoeten.

Afbeelding bij het artikel.

Van woensdag 23 tot en met zondag 27 november slaan Wel Jong, Het Roze Huis Antwerpen, en BarVizart de handen in elkaar voor een vijfdaagse ‘Wel Jongerencongres’ boordevol workshops, activiteiten, dikke vette parties, theater en kunst, maar bovenal dé uitgelezen kans voor LGBTQ+ jongeren om elkaar te ontmoeten.

Het Wel Jongerencongres wordt opgebouwd volgens 3 pijlers: Fun, Growth en Community. 

Fun

Voor alle jongeren die zin hebben om zich eens stevig te amuseren, zal het programma gevuld worden met activiteiten waarin iedere jongere zich kan uitleven. Je trekt je sportschoenen aan met Out For The Win, experimenteert voor het eerst met drag of je steekt je handen uit de mouwen in het creatieve atelier van BarVizart. Op zaterdag en zondag maak je de dansvloer onveilig op onze twee fuiven en om doorheen de week te bekomen trek je naar onze Jongerenexpositie of naar het theater voor onze eigen Wel Jong show. 

Growth

Hoe gaat het ondertussen in Polen en Hongarije? Welke strijd delen wij als community met jongeren van kleur of moslim jongeren? Hoe ga je om met fake nieuws of je eigen plek als rolmodel? En welke seksspeeltjes bestaan er allemaal? Vijf dagen lang brengen we je de meest inspirerende sprekers, workshops en panelgesprekken. 

Community

Als er één ding is waar wij als LGBTQ+ personen altijd op kunnen terugvallen, dan is het wel onze community. Doorheen het volledige congres wordt ingezet op het ontmoeten van andere LGBTQ+ jongeren en partners uit onze community in veilige en vertrouwde omgeving. Er zal voor alle jongeren die het nodig hebben een buddy klaar staan en er zijn ruimtes voor groepen die bijzondere aandacht vragen om zich terug te trekken in eigen safe(r) spaces. Daarnaast kunnen alle jongeren gratis deelnemen aan het gehele congres. Samen met onze partner Het Roze Huis voorzien we slaapplaats én de maaltijden.

Het volledige programma van het Wel Jongerencongres zal vanaf augustus terug te vinden zijn op de site van Wel Jong.
Blokkeer alvast in regenbogen van letters 23 - 27 november in jouw agenda!

Jij kan bijdragen aan het congres:

  • Als vrijwilliger in de workshops, stewards, buddy's en meer.
  • Als partnerorganisatie in een van de workshops, gedeelde ruimte of inhoudelijke bijdrage.
  • Als sponsor, donateur om ervoor te zorgen dat we iedere LGBTQ+ jongere een veilige, boeiende en vooral leuke ervaring kunnen bieden.

Wil jij graag deel uitmaken van het Wel Jongeren Congresteam? Neem dan contact op met sander.cornelis@weljong.be

Meer nieuws

Doe het veilig(er): Wel Jong en çavaria lanceren tools die helpen om safe(r) spaces te organiseren

Doe het veilig(er): Wel Jong en çavaria lanceren tools die helpen om safe(r) spaces te organiseren

Safe(r) spaces of veilige(re) omgevingen zijn de laatste jaren een hot topic. Maar wat zijn dat juist? En hoe organiseer je zelf zo’n veilige(re) omgeving? Om een antwoord te bieden op die vragen, lanceren çavaria en Wel Jong vandaag tools waar organisaties en andere geïnteresseerden mee aan de slag kunnen. 

Lees meer
Interview met Jarko

Interview met Jarko

Jarko's ongefilterde bekentenissen over zijn pestverleden en hoe hij zijn leven transformeerde!

Lees meer
LGBTQIA+ jongeren kiezen

LGBTQIA+ jongeren kiezen

Hé, misschien heb je het al gemerkt, maar volgend jaar trekken we opnieuw naar de stembussen! Daarom willen we graag weten wat jullie belangrijke LGBTQIA*-gerelateerde zaken vinden!

Lees meer
Van knelpunt naar oplossing, Wel Thuis brengt de noden samen.

Van knelpunt naar oplossing, Wel Thuis brengt de noden samen.

Wel Thuis is een cocreatief project dat bouwt aan een laagdrempelige en toegankelijke ontmoetingsplek voor jongeren voorbij de grenzen van hun seksuele of genderidentiteit. Hun nodenonderzoek van 2023 wordt binnenkort gepubliceert!

Lees meer
Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.