Heb je vragen, zorgen of dingen waar je over wil praten? Stuur ons een bericht

Wauw, wat een sterk signaal kunnen wij samen met jullie geven

23-09-2021

Onze petitie haalde in 24 uur meer dan 13.000 handtekeningen. Dat zijn meer dan 13.000 stemmen die de veiligheid en het welzijn van LGBTQ+ jongeren een prioriteit willen maken.

Afbeelding bij het artikel.

Onze petitie haalde in 24 uur meer dan 13.000 handtekeningen. Dat zijn meer dan 13.000 stemmen die van de veiligheid en het welzijn van LGBTQ+ jongeren een prioriteit willen maken.

Wij hebben een unieke positie: we zijn een jeugdwerkorganisatie die dicht bij LGBTQ+ jongeren staat. Daardoor kennen wij de noden van LGBTQ+ jongeren op vlak van jeugdwerk, maar ook qua welzijn en veiligheid als geen ander. Jullie reacties op onze petitie vatten mooi samen waarom een investering in LGBTQ+ jongeren nodig is.

Er is nood aan een jeugdwerkaanbod
waar jongeren zichzelf kunnen zijn en zonder oordeel anderen kunnen ontmoeten. Wij voorzien dat aanbod, met aandacht en aangepaste werkingen voor specifieke doelgroepen.

Jongeren moeten zich veilig en begrepen voelen op school. 
De zoektocht van jongeren naar hun identiteit zou geen veldslag mogen zijn. Wij zorgen ervoor dat leerlingen sterker staan in hun identiteit en dat ze toegang hebben tot correcte informatie.

Geweld tegenover LGBTQ+ personen moet aangepakt worden en slachtoffers moeten op een juiste manier opgevangen worden.
In ons plan van de toekomst is dat één van onze prioriteitenSlachtoffers vinden nu al hun weg naar ons en nemen ons in vertrouwen, maar tot vandaag kunnen wij hen niet de opvang en begeleiding geven die nodig is.

LGBTQ+ jongeren zijn steeds zichtbaarder, maar ook de zichtbare intolerantie groeit.
Om de groeiende doelgroep te kunnen ondersteunen tegen die intolerantie, moeten wij onze werking verder kunnen uitbouwen.

LGBTQ+ jongeren hebben nood aan safe(r) spaces
waar ze terecht kunnen, waar ze op gesprek kunnen komen en opgevangen kunnen worden. Met onze reeds opgebouwde expertise willen wij samen met LGBTQ+ jongerenbouwen bouwen aan méér laagdrempelige safe(r) spaces.

Wij vragen een investering in de veiligheid van LGBTQ+ jongeren, maar eigenlijk gaat het over de veiligheid van ons allemaal. Iedere jongere verdient een plaats om thuis te komen. Iedere jongere verdient het om zich te amuseren, zich veilig voelen op school, in de jeugdbeweging en op straat. Iedere jongere verdient de kans om hun identiteit te ontdekken, die te ontwikkelen en zo uit te groeien tot een sterk persoon.

#SafetyNotFound, maar samen gaan we aan de slag om jongeren de veiligheid te bieden die jullie verdienen.

Jullie kunnen nog steeds onze petitie tekenen 
❤️

Meer nieuws

Wel Jong @ Finale Mr. Sneakers 2023

Wel Jong @ Finale Mr. Sneakers 2023

Op zaterdag 25 februari was Wel Jong van de partij in Stammbar, Brussel, op de finale van Mr. Sneakers 2023!

Lees meer
Word bestuurder van Wel Jong

Word bestuurder van Wel Jong

Het Wel Jong schip heeft al vele watertjes doorkruist. De bemanning? Alle vrijwilligers en stafmedewerkers die zich dagelijks inzetten om er een geweldige reis van te maken. Maar naar waar zetten we koers? En hoe lossen we dagelijkse uitdagingen op? Dat is de opdracht van het bestuur.

Lees meer
#NewYearMoreMe

#NewYearMoreMe

De Wel Jong nieuwjaarsbrief is hier!

Lees meer
Projectwerking

Projectwerking

Heb jij een idee voor een project? Wel Jong helpt je verder.

Lees meer
Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.