Wauw, wat een sterk signaal kunnen wij samen met jullie geven

23-09-2021

Onze petitie haalde in 24 uur meer dan 13.000 handtekeningen. Dat zijn meer dan 13.000 stemmen die de veiligheid en het welzijn van LGBTQ+ jongeren een prioriteit willen maken.

Afbeelding bij het artikel.

Onze petitie haalde in 24 uur meer dan 13.000 handtekeningen. Dat zijn meer dan 13.000 stemmen die van de veiligheid en het welzijn van LGBTQ+ jongeren een prioriteit willen maken.

Wij hebben een unieke positie: we zijn een jeugdwerkorganisatie die dicht bij LGBTQ+ jongeren staat. Daardoor kennen wij de noden van LGBTQ+ jongeren op vlak van jeugdwerk, maar ook qua welzijn en veiligheid als geen ander. Jullie reacties op onze petitie vatten mooi samen waarom een investering in LGBTQ+ jongeren nodig is.

Er is nood aan een jeugdwerkaanbod
waar jongeren zichzelf kunnen zijn en zonder oordeel anderen kunnen ontmoeten. Wij voorzien dat aanbod, met aandacht en aangepaste werkingen voor specifieke doelgroepen.

Jongeren moeten zich veilig en begrepen voelen op school. 
De zoektocht van jongeren naar hun identiteit zou geen veldslag mogen zijn. Wij zorgen ervoor dat leerlingen sterker staan in hun identiteit en dat ze toegang hebben tot correcte informatie.

Geweld tegenover LGBTQ+ personen moet aangepakt worden en slachtoffers moeten op een juiste manier opgevangen worden.
In ons plan van de toekomst is dat één van onze prioriteitenSlachtoffers vinden nu al hun weg naar ons en nemen ons in vertrouwen, maar tot vandaag kunnen wij hen niet de opvang en begeleiding geven die nodig is.

LGBTQ+ jongeren zijn steeds zichtbaarder, maar ook de zichtbare intolerantie groeit.
Om de groeiende doelgroep te kunnen ondersteunen tegen die intolerantie, moeten wij onze werking verder kunnen uitbouwen.

LGBTQ+ jongeren hebben nood aan safe(r) spaces
waar ze terecht kunnen, waar ze op gesprek kunnen komen en opgevangen kunnen worden. Met onze reeds opgebouwde expertise willen wij samen met LGBTQ+ jongerenbouwen bouwen aan méér laagdrempelige safe(r) spaces.

Wij vragen een investering in de veiligheid van LGBTQ+ jongeren, maar eigenlijk gaat het over de veiligheid van ons allemaal. Iedere jongere verdient een plaats om thuis te komen. Iedere jongere verdient het om zich te amuseren, zich veilig voelen op school, in de jeugdbeweging en op straat. Iedere jongere verdient de kans om hun identiteit te ontdekken, die te ontwikkelen en zo uit te groeien tot een sterk persoon.

#SafetyNotFound, maar samen gaan we aan de slag om jongeren de veiligheid te bieden die jullie verdienen.

Jullie kunnen nog steeds onze petitie tekenen 
❤️

Meer nieuws

Vacature: jongerenondersteuner activiteiten en events

Vacature: jongerenondersteuner activiteiten en events

Ons team is op zoek naar een nieuwe collega! Ben jij op zoek naar je eerste job in het jeugd/LGBTQ+ werkveld? Ben jij klaar om je handen uit de mouwen te steken en de Wel Jong kalender te vullen met evenementen en activiteiten? Lees dan zeker verder.

Lees meer
Senne Misplon neemt afscheid als woordvoerder

Senne Misplon neemt afscheid als woordvoerder

Na 5 jaar geeft Senne Misplon (hij/hem) de fakkel van zijn woordvoerderschap bij Wel Jong volledig door aan een nieuwe lichting. Senne blikt samen met Coördinator Sander terug op de momenten die bij hem de grootste indruk nalaten, de veranderingen binnen Wel Jong en onze samenleving en de nood aan blijvend gesprek binnen de LGBTQ+ beweging.

Lees meer
Vacature: Jobstudent

Vacature: Jobstudent

Wel Jong zoekt: Jobstudent (alle genderidentiteiten), 1 dag per week, midden augustus 2023 tot en met juni juni 2024

Lees meer
4 op 5 Belgen voelen zich onveilig tijdens het uitgaan

4 op 5 Belgen voelen zich onveilig tijdens het uitgaan

Zorgeloos kunnen feesten, zonder vooroordelen, in alle veiligheid en met respect voor elkaar. Het klinkt als muziek in de oren, maar het is helaas niet de realiteit. Drie op de vijf Belgen (63%) vinden dat het uitgaansleven de afgelopen jaren onveiliger is geworden. Dat blijkt uit onderzoek* dat biermerk Desperados, samen met Wel Jong vzw, liet uitvoeren via IVOX bij 2.000 Belgen tussen de 18 en 40 jaar. Een problematische tendens die dringend aangepakt moet worden. Tijdens het festivalseizoen geeft Desperados alvast een aanzet van hoe het anders kan met het nieuwe initiatief en party concept ‘Desperados Dance Club’.

Lees meer
Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.