Word bestuurder van Wel Jong

07-02-2023

Het Wel Jong schip heeft al vele watertjes doorkruist. De bemanning? Alle vrijwilligers en stafmedewerkers die zich dagelijks inzetten om er een geweldige reis van te maken. Maar naar waar zetten we koers? En hoe lossen we dagelijkse uitdagingen op? Dat is de opdracht van het bestuur.

Afbeelding bij het artikel.

We zijn op zoek naar meerdere personen die zich willen inzetten bij het bestuur.
Dit voor verschillende engagementen. Jaarbestuurder, Secretaris en Voorzitter.
Meer uitleg over de specifieke engagementen vind je onderaan terug.

Wie ben jij?

  • Je bent minstens 18 jaar oud
  • Je hebt voeling met de LGBTQ-jongerencultuur
  • Je wilt je af en toe verplaatsen in Vlaanderen. (Je krijgt een onkostenvergoeding voor verplaatsingen.)
  • Je houdt van een inhoudelijke uitdaging en vindt het fijn om met anderen in gesprek te gaan hierover.
  • Je kan vertrouwelijk omgaan met informatie
  • Je bent een teamplayer

Wat is een bestuurder bij Wel Jong

Wel Jong werkt met 2 soorten bestuurders: Jaarbestuurders en Dagelijks bestuurders: 

Jaarbestuurder

Als jaarbestuurder werk je 1 jaar actief aan het huidige jaarplan. Je bent samen met je medebestuurders verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Wel Jong en je bouwt mee aan de toekomst van onze organisatie. Je werkt nauw samen met een stafmedewerker en vrijwilligers aan één specifiek project en bent daarnaast samen met je medebestuurders verantwoordelijk voor belangrijke beslissingen in het dagelijkse werk.

Dagelijks bestuurder

Als dagelijks bestuutder werk je 2 jaar actief aan het dagelijkse werking. Je bent samen met je medebestuurders verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Wel Jong en je bouwt mee aan de toekomst van onze organisatie. Je werkt nauw samen met de algemeen Coördinator vanuit een specifieke expertise. Zo neem je de rol op van secretaris, penningmeester, voorzitter, personeelsverantwoordelijke, of ondersteun je hen in hun taken. Je bereidt samen met je mede dagelijks bestuurders de agendapunten voor, die samen met de jaarbestuurders besproken worden.  

Een uitgebreide toelichting van onze vacatures en hoe je kan kandidaatstellen vind je hier!

Meer nieuws

Vacature: jongerenondersteuner activiteiten en events

Vacature: jongerenondersteuner activiteiten en events

Ons team is op zoek naar een nieuwe collega! Ben jij op zoek naar je eerste job in het jeugd/LGBTQ+ werkveld? Ben jij klaar om je handen uit de mouwen te steken en de Wel Jong kalender te vullen met evenementen en activiteiten? Lees dan zeker verder.

Lees meer
Senne Misplon neemt afscheid als woordvoerder

Senne Misplon neemt afscheid als woordvoerder

Na 5 jaar geeft Senne Misplon (hij/hem) de fakkel van zijn woordvoerderschap bij Wel Jong volledig door aan een nieuwe lichting. Senne blikt samen met Coördinator Sander terug op de momenten die bij hem de grootste indruk nalaten, de veranderingen binnen Wel Jong en onze samenleving en de nood aan blijvend gesprek binnen de LGBTQ+ beweging.

Lees meer
Vacature: Jobstudent

Vacature: Jobstudent

Wel Jong zoekt: Jobstudent (alle genderidentiteiten), 1 dag per week, midden augustus 2023 tot en met juni juni 2024

Lees meer
4 op 5 Belgen voelen zich onveilig tijdens het uitgaan

4 op 5 Belgen voelen zich onveilig tijdens het uitgaan

Zorgeloos kunnen feesten, zonder vooroordelen, in alle veiligheid en met respect voor elkaar. Het klinkt als muziek in de oren, maar het is helaas niet de realiteit. Drie op de vijf Belgen (63%) vinden dat het uitgaansleven de afgelopen jaren onveiliger is geworden. Dat blijkt uit onderzoek* dat biermerk Desperados, samen met Wel Jong vzw, liet uitvoeren via IVOX bij 2.000 Belgen tussen de 18 en 40 jaar. Een problematische tendens die dringend aangepakt moet worden. Tijdens het festivalseizoen geeft Desperados alvast een aanzet van hoe het anders kan met het nieuwe initiatief en party concept ‘Desperados Dance Club’.

Lees meer
Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.