#NewYearMoreMe

30-01-2023

De Wel Jong nieuwjaarsbrief is hier!

Afbeelding bij het artikel.

Beste Wel Jong'er

Het nieuwe jaar is hier! 2023, een jaar waarin wij bij Wel Jong hopen dat iedereen weer een beetje meer zichzelf kan zijn.

Om het voorbije jaar samen af te sluiten, nemen we jullie graag mee in enkele highlights. In 2022 heeft Wel Jong namelijk niet stilgezeten, er werd gewerkt aan een steeds groeiend aanbod van informatie en activiteiten. 

We willen daarom graag alle mensen bedanken die Wel Jong op welke manier dan ook gesteund heeft. Het is dankzij jullie dat we kunnen doen wat we doen, het is dankzij jullie dat we jongeren een veilige plek kunnen bieden waarin ze zichzelf kunnen zijn in hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving. Het is dankzij jullie dat we kunnen voortbouwen aan een gelijkwaardige samenleving.

We hopen dat we ook in 2023 op jullie steun kunnen rekenen.

Warme groet,

Het Wel Jong team

Meer nieuws

Vacature: jongerenondersteuner activiteiten en events

Vacature: jongerenondersteuner activiteiten en events

Ons team is op zoek naar een nieuwe collega! Ben jij op zoek naar je eerste job in het jeugd/LGBTQ+ werkveld? Ben jij klaar om je handen uit de mouwen te steken en de Wel Jong kalender te vullen met evenementen en activiteiten? Lees dan zeker verder.

Lees meer
Senne Misplon neemt afscheid als woordvoerder

Senne Misplon neemt afscheid als woordvoerder

Na 5 jaar geeft Senne Misplon (hij/hem) de fakkel van zijn woordvoerderschap bij Wel Jong volledig door aan een nieuwe lichting. Senne blikt samen met Coördinator Sander terug op de momenten die bij hem de grootste indruk nalaten, de veranderingen binnen Wel Jong en onze samenleving en de nood aan blijvend gesprek binnen de LGBTQ+ beweging.

Lees meer
Vacature: Jobstudent

Vacature: Jobstudent

Wel Jong zoekt: Jobstudent (alle genderidentiteiten), 1 dag per week, midden augustus 2023 tot en met juni juni 2024

Lees meer
4 op 5 Belgen voelen zich onveilig tijdens het uitgaan

4 op 5 Belgen voelen zich onveilig tijdens het uitgaan

Zorgeloos kunnen feesten, zonder vooroordelen, in alle veiligheid en met respect voor elkaar. Het klinkt als muziek in de oren, maar het is helaas niet de realiteit. Drie op de vijf Belgen (63%) vinden dat het uitgaansleven de afgelopen jaren onveiliger is geworden. Dat blijkt uit onderzoek* dat biermerk Desperados, samen met Wel Jong vzw, liet uitvoeren via IVOX bij 2.000 Belgen tussen de 18 en 40 jaar. Een problematische tendens die dringend aangepakt moet worden. Tijdens het festivalseizoen geeft Desperados alvast een aanzet van hoe het anders kan met het nieuwe initiatief en party concept ‘Desperados Dance Club’.

Lees meer
Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.