Activisme over grenzen heen: het Polen-Hongarije Project ging van start!

16-05-2022

Op maandag 2 mei kwamen enkele jonge activisten van Polen en Hongarije naar Brussel om samen met jongeren vanuit België te leren over activisme en queer zijn binnen de deelnemende landen. Wat willen wij hiermee bereiken? Een strakker netwerk van jonge activisten binnen Europa, elkaar leren kennen als (queer) persoon en jonge activisten en kijken hoe wij samen de handen uit de mouwen kunnen steken, een gedeelde strijd, voor meer en betere LGBTQ+ rechten!

We leerden ten eerste heel wat bij! Rémy Bonny gaf ons een rondleiding in het Europees parlement. Coole groepsfoto, iemand? Op dinsdag kregen wij een speciaal bezoek van Davide Secci, coördinator van Antwerp Pride. Tijdens deze leerrijke namiddag leerden we over onze Pride-evenementen, hoeveel er in ieder land zijn, hoe die eruitzien en hoe die georganiseerd worden … Op de laatste dag gaf Elias, stagiaire bij Wel Jong, een heel interessante workshop over activisme, waar iedereen de kans kreeg om activisme in eigen en andermans land beter te leren kennen. Wat een boterham!

Maar hela, waar is de fun? Die was er zeker ook! Naast heel wat casual chillen en babbelen tijdens vrije momenten deden we ook een ultiem cool foto-stadsspel in Brussel waar toch wel heel wat pareltjes uit voortkwamen. Op woensdag speelden we heel wat teambuildingspelletjes om de groep nog wat beter te leren kennen. Het avontuur in Brussel eindigde met een leuke avond in Brussel en wie een leuke avond zegt, zegt uiteraard karaoke! We zongen de longen uit ons lijf en sloten met veel mooie herinneringen onze laatste nacht in Brussel af.

Voor onze bezoekers terug op het vliegtuig sprongen om terug huiswaarts te keren, brainstormden we nog een voormiddag over het verdere verloop van ons project. Als laatste volgde het afscheid met vele dikke knuffels en lieve woorden naar elkaar toe, heerlijk.

We zien elkaar binnenkort allemaal online terug en op het Wel Jongerencongres in november komt het team in levenden lijve weer samen in Antwerpen. Jij bent er dan ook bij, toch? Tot snel!