Spectrum

18-30 jaar | Leuvensestraat 5, 3010 Leuven


Spectrum is een groep enthousiaste Leuvense studenten die een plaats wil creëren voor alle LGBTQIA+ studenten en geïnteresseerden, zodat zij de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen, een vriendenkring op te bouwen, met elkaar in gesprek te gaan over allerhande topics, meer te weten te komen over LGBTQIA+… Hun slogan spreekt dan ook voor zich: “waar je gewoon jezelf kan zijn”.

Spectrum ontstond iets meer dan drie jaar geleden vanuit een groepje enthousiaste studenten aan Hogeschool UCLL dat zich wil inzetten en verenigen rond LGBTQIA+. Zij kunnen rekenen op een officiële erkenning vanuit de hogeschool. UCLL beschouwt hen als een belangrijke gesprekspartner wanneer LGBTQIA+ relevante topics op tafel liggen in beleidsmatige/infrastructurele/… beslissingen. Ze worden en werden ze geraadpleegd bij het opstellen van het inclusiebeleid aan de hogeschool.

Ze nemen heel wat verantwoordelijkheid op en leggen zo mee de basis voor een betere sociale en academische integratie van alle studenten binnen de hogeschool. Intussen is Spectrum uitgegroeid tot een gekende organisatie in het Leuvense en slaan ze regelmatig de handen in elkaar met andere organisaties zoals Wel Jong Niet Hetero, &Of… Zo organiseren ze maandelijks een 'chitchat', niet meer of niet minder dan een gezellige en inclusieve babbelavond onder (toekomstige) vrienden.

Daarnaast zetten ze zich in om hun medestudenten te informeren en te sensibiliseren omtrent alles wat gender- en seksuele oriëntatie-gerelateerd is. 

Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.