Verkeerd Geparkeerd

18-30 jaar | Kammerstraat 22, 9000 Gent


Verkeerd Geparkeerd, kortweg VG, is een vereniging door en voor holebi's jonger dan 30 in de Belgische stad Gent. Verkeerd Geparkeerd werd opgericht in 1987 en is daarmee de oudste holebi-jongerenvereniging in Vlaanderen. De vereniging is lid van Wel Jong Niet Hetero, çavaria en Casa Rosa.

Verkeerd Geparkeerd organiseert elke week een praatcafé in regenbooghuis Casa Rosa in Gent en minstens één activiteit per week. Het doelpubliek van het praatcafé en de activiteiten zijn holebi-jongeren, maar ook hetero-jongeren zijn er welkom. Het wil voor deze jongeren een alternatief bieden voor het commerciële milieu waar niet iedereen zijn gading vindt.

Naast deze wekelijkse activiteiten organiseert Verkeerd Geparkeerd ook vier keer per jaar een fuif voor holebi's en twee keer per jaar een weekend. In 2017 werd in samenwerking met holebifilmfestival PinX een filmprogramma met workshops op scholen verzorgd, om daarmee meer bewustzijn over lhbt-thema's te creëren.

Sinds 2016 organiseert Verkeerd Geparkeerd samen met zusterverenigingen Enig Verschil, &of, Inderdaad en Mixed een holebi-jongerenkamp onder de naam Camp Z. Dit initiatief won in 2017 de "Prijs van het Hart" van koepelorganisatie çavaria.

Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.