T-jong

12-30 jaar | Kammerstraat 22, 9000 Gent


T-jong is een jeugdbeweging voor transgender jongeren van 8 tot en met 30 jaar. We zijn aangesloten bij Wel Jong en organiseren activiteiten over gans Vlaanderen.

 

We zijn in de eerste plaats een jeugdbeweging en we willen transjongeren de mogelijkheid geven om zich te amuseren op toffe activiteiten, in een veilige omgeving, met andere jongeren zoals hen, op een plaats waar iedereen zichzelf kan zijn.

 

Onze activiteiten staan open voor alle jongeren die zichzelf aanvoelen als transgender, in de ruime zin van het woord. Of je nu een medische transitie wil of niet. Of je je nu af en toe kleedt als “het andere geslacht” of permanent in je gewenste genderrol leeft. Of je je nu ergens tussen of buiten man of vrouw definieert of je 100% als man/vrouw identificeert. Of je nu aan het begin van je transitie staat, nog heel erg zoekende naar wat je juist wil of je transitie al jaren achter de rug bent. Bij ons ben je welkom!

 

Sinds 2010 organiseert T-jong activiteiten voor  transjongeren vanaf 8 tot en met 30 jaar. Sinds eind 2017 hebben we ook een aanbod voor trans personen vanaf acht jaar en is T-jong voortaan de koepel van vier groepen:

T-birds, voor 8 tot en met 13-jarigen T-squad, voor 13 tot en met 16 jarigen Ctrl-T, voor 18 tot en met 30-jarigen Inside-Out, avontuurlijke weekenden voor 15 tot en met 20-jarigen 

 

Zoals je ziet werken we met overlappende leeftijden: als je 18 bent, kan je kiezen in welke leeftijdsgroep je je het beste thuisvoelt, of kan je zelfs naar activiteiten van beide groepen gaan.

 

Meer info over de aankomende activiteiten vind je hier bij de events en op www.t-jong.be

Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.