Waar gaat het congres door? 

Het WJC gaat door op verschillende locaties op en rond het Antwerpse Zurenborg: 

Het Scoutshuis: 

Wilrijkstraat 45
2140 Antwerpen

Alle jongeren kunnen overnachten, ontbijten en dineren in Het Scoutshuis, je dient wel je plekje op voorhand te reserveren via ons inschrijfformulier. Daarnaast zal in de lobby van Het Scoutshuis ook ons onthaalteam zich bevinden waar jij je kan aanmelden en gaan er enkele van onze workshops door. Bij iedere workshop staat aangegeven waar deze doorgaat. 

Het Roze Huis Antwerpen: 

Draakplaats 1
2018 Antwerpen

Het Roze Huis opent hun deuren voor de verschillende workshops van het WJC. Op Draakplaats 1 zullen tal van workshops worden georganiseerd en op Draakplaats 2 kan je terecht voor je lunch en eerste medische hulp.

Bazzz:

Statiestraat 175
2600 Antwerpen

Op zaterdag kan je terecht in de gebouwen van Bazzz voor een leuk ontspannend aanbod. Doorlopend kan je in de concertzaal verschillende queer films bekijken in samenwerking met het holebifilmfestival. Daarnaast kan je je creatief uitleven met verschillende ambachten in hun salon.

Den Draak:

Draakplaats 1
2018 Antwerpen

Café Den Draak opent hun deuren voor de lunch en het avondprogramma. Zo kan je bij hen nieuwe vrienden leren kennen tijdens de friendsdate en organiseren we op vrijdag avond een schitterende WJC dragshow

Wie zijn wij? 

Wel Jong vzw

Het Wel Jongerencongres wordt georganiseerd door Wel Jong en hun partners. 

Wel Jong is een jeugdorganisatie voor en door jongeren die wil verder bouwen aan een gelijkwaardige samenleving. Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn in hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving. Dat is onze missie!

Om onze missie waar te maken, zijn wij op heel wat vlakken actief. Zo kun je andere LGBTQ+ jongeren ontmoeten en vrienden maken voor het leven op onze activiteiten. Of misschien wil je wel lid worden van één van onze teams, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel! Door elkaar te ontmoeten, ontdekken LGBTQ+ jongeren dat ze niet alleen zijn. Ontmoeting verbindt, en dat is broodnodig.

Partners

Het WJC wordt mede mogelijk gemaakt dankzij tal van partners. We stellen ze graag aan jullie voor: 

Het Roze Huis Antwerpen

Het Roze Huis zorgt ervoor dat jij goedkoop kan overnachten tijdens het congres en een lekkere middag maaltijd voorgeschoteld krijgt. Daarnaast openen ze hun deuren voor onze workshops. 

Als koepel ondersteunen zij de werking van het provinciale verenigingsleven rond seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie. Door ontmoeting, uitwisseling en samenwerking, versterken we de zichtbaarheid van onze doelgroep en het welzijn en de positie van de mensen in onze gemeenschap.

Bazzz

Bazzz stelt op zaterdag hun deuren open voor een ontspannend aanbod, zo kan je bij hen terecht voor onze Wel Jong cinema en een creatief aanbod van BarVizart. 

Daarnaast nemen de jongeren en medewerkers van Bazzz deel aan enkele van onze sofagesprekken. 

Bazzz is een jeugdwerking voor iedereen! Met de z’en als zelfontplooiing, zelfontwikkeling en zelfvertrouwen, bieden ze een veilige plek voor tieners en jongeren met een migratiegeschiedenis. Ze organiseren workshops, activiteiten en uitstappen vanaf 12 jaar in en rond Antwerpen. Jongeren laten bloeien en groeien vanuit hun eigen talenten en kracht, daar gaan ze voor!

BarVIZart

BarVIZart kan je zaterdag de hele dag bezoeken in de salons van Bazzz. Je kan bij hen terecht om lekker creatief te zijn en nieuwe ambachten te leren kennen. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen Flag zeefdrukken! 

BarVIZart biedt jonge kunstenaars (tussen 16 en 30 jaar) een aangepaste ondersteuning, op maat van de artiest, zodat ze de tools en vaardigheden verwerven om zich te professionaliseren in het kunstenlandschap. Dit uit zich o.a. in het geven van zakelijk en financieel advies, het vinden van een geschikte coach en het mee nadenken over de invulling van een evenement.

Den Draak

Café Den Draak opent hun deuren om iedere deelnemer aan het congres van een lekker drankje te voorzien. Op vrijdagavond gaat ook onze eigen WJC dragshow door in Den Draak, allen daarheen!

Out For The Win

Mag het allemaal wat actiever? Dan zorgt Out For The Win dat jij je sportief kan uitleven! 

Out For The Win wil holebi, transgender, queer en intersekse personen in de sport normaliseren en jonge sporters de kracht geven zich goed te voelen in hun eigen vel. Dit door het verhogen van de zichtbaarheid van de LGBTQI-gemeenschap in alle sporten en sportclubs via online verhalen.

Stad Antwerpen

Dankzij de samenwerking met Stad Antwerpen kunnen we onze fuif in een geweldige locatie laten doorgaan namelijk Grand Café Capital in het Stadspark van Antwerpen.

Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.