Moet ik LGBTQ+ zijn om deel te nemen aan het congres? 

Iedereen is welkom op ons congres, je moet zelf geen LGBTQ+ persoon (of jongere) zijn om deel te nemen. Het congres is opgebouwd rond thema’s die van belang zijn voor LGBTQ+ jongeren, maar wil jij graag andere jongeren of partners leren kennen, of ben je net heel erg geïnteresseerd in een van de workshops? Kom dan zeker langs. 

Moet ik een jongere zijn om deel te mogen nemen?

Het aanbod is opgebouwd op maat van LGBTQ+ jongeren. Ben jij een ouder, leerkracht of iemand die erg geïnteresseerd is in een van onze workshops? Schrijf je dan gerust in. Iedereen is welkom op ons congres. 

Hoeveel kost het Jongerencongres? 

We proberen het congres zo goedkoop mogelijk te organiseren. Toch vragen we voor sommige zaken een kleine bijdrage. Iedere maaltijd en ook overnachting kost je €1. Onze fuif kost €8, en workshops en activiteiten zijn gratis. Op basis van je eigen wensen zal je dus meer of minder betalen. 

Bijvoorbeeld: Kom je op zaterdag ochtend, volg je de hele dag workshops en activiteiten, ga je ‘s avonds naar de fuif en blijf je slapen? Dan betaal je €1 lunch, €1 diner, €8 fuif, €1 overnachting. Je zal dan €11 betalen voor het congres. Indien je moeilijkheden hebt om je inschrijving te kunnen betalen dan kan je contact opnemen met wjc@weljong.be 

Is het congres voor iedereen toegankelijk?

Wij doen er alles aan om het Wel Jongerencongres zo toegankelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat je bij het inschrijven kan aanduiden welke speciale noden je hebt. Wij doen dan ons best om aan jouw noden tegemoet te komen. Heb je vragen of zit je met twijfels? Stel ze gerust via sociale media of via mail: wjc@weljong.be

Ik wil niet alleen naar het congres komen. Wat kan ik doen?

Het congres is dé uitgelezen kans om andere jongeren te leren kennen. We begrijpen dat het een uitdaging is als je alleen zou komen. Daarom voorzien we buddys die je op weg helpen tijdens het congres. Deze buddy’s kan je ten allen tijde aanspreken als je je even alleen voelt of vragen hebt. Je kan je inschrijven voor een eigen buddy via de inschrijvingsmodule. Leer je nieuwe vrienden kennen in onze activiteiten of de friendsdate, dan is dat super leuk! Het is niet nodig om je buddy dan op de hoogte te brengen, want zij werken vooral op jouw vraag, maar je mag natuurlijk altijd nog even een praatje komen slaan, dat is voor hen ook leuk. 

Je buddy kan:

  • Op voorhand met je afspreken om al eens kennis te maken.
  • Jou verwelkomen op het congres, of op jou wachten aan het treinstation.
  • Samen met jou naar een workshop, panel of andere activiteit gaan. 

Hoe geraak ik op het congres? 

Het adres: is Het Scoutshuis, Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen.

We raden je aan om je reis te plannen via www.slimnaarantwerpen.be of een andere routeplanner zoals Google Maps.

Het treinstation van Antwerpen Berchem ligt op 1,3km afstand, te voet is dit ongeveer een kwartiertje wandelen. Je kan ook de bus nemen aan het station van Antwerpen-Berchem naar het Scoutshuis. Neem dan bus 30 aan perron 21 (voorkant van het station) en rijdt 3 haltes mee tot aan de Plantin Moretuslei. Dan is het nog zo een 6 minuten stappen.

Kom je vanuit het station van Antwerpen Centraal dan neem je bus 21 aan perron 11. Rij 4 haltes mee tot station Borgerhout Station Oost. Van daar is het nog 4 minuten stappen. 

De dichtstbijzijnde tram en bushaltes zijn Borgerhout station Oost en Plantin Moretuslei.

Kan ik blijven slapen? 

Ja, je kan blijven slapen! Dankzij de steun van Het Roze Huis kunnen wij slaapkamers bieden aan €1 per nacht. Hiervoor kan je terecht in Het Scoutshuis. Bij je inschrijving kies je welke dag je naar het congres komt, en of je wilt blijven slapen en eten. We willen zoveel mogelijk jongeren een laagdrempelige kans geven om deel te nemen aan het congres. Daarom vragen we aan jongeren uit Antwerpen om thuis te gaan slapen, zodat jongeren van buiten de Stad zeker een plekje in de kamers kunnen reserveren. 

Is er eten voorzien? 

Ja, er is eten voorzien. Bij je inschrijving kan je aanduiden welke maaltijden je graag mee eet, en of je bepaalde voedingsvoorkeuren hebt. Indien je blijft overnachten kan je ook ontbijt krijgen. Iedere maaltijd kost je €1. 

Is heel het congres serieus? Of kan ik me ook gewoon amuseren? 

Een van de doelen van het congres is dat jij je gewoon kan amuseren in een fijne en veilige context. We organiseren tijdens het congres tal van activiteiten, evenementen en ook een fuif. Wil je liever niet deelnemen aan de workshops maar enkel activiteiten doen? Dan kan dat, laat gewoon even weten aan welke activiteiten je deelneemt via onze inschrijvingsmodule. 

Hoe schrijf ik me in? 

Onze inschrijvingsmodule helpt je doorheen je inschrijving. De module verloopt als volgt: 

  1. Vul je gegevens in
  2. Duid de dagen aan wanneer je wenst deel te nemen
  3. Duid je maaltijden en overnachtingen aan
  4. Kies je workshops of activiteiten
  5. Heb je speciale noden of wil je graag een buddy?
  6. Bevestig en betaal

Indien je na je inschrijving aanpassingen wenst te doen, kan je steeds contact opnemen met wjc@weljong.be 

Je kan ook ter plaatse aanpassingen doen aan je programma door een van onze WJC medewerkers aan te spreken aan de balie in Het Scoutshuis Antwerpen. 

Kan ik meewerken aan het congres? 

Ja dat kan! We zoeken een heleboel vrijwilligers om het congres in goede banen te leiden. Zo kan je buddy worden, helpen bij de hospitality, vieruurtjes uitdelen, etc. Wil je graag je steentje bijdragen? Mail dan naar wjc@weljong.be en wij nemen contact met je op.

Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.