Wat is het Wel Jongerencongres?
 

 

Van woensdag 23 tot en met zondag 27 november daalt Wel Jong neer in Antwerpen met een vijfdaags ‘Wel Jongerencongres’ (WJC) boordevol workshops, activiteiten, dikke vette parties en theater, maar bovenal dé uitgelezen kans voor LGBTQ+ jongeren om elkaar te ontmoeten.

Het Wel Jongerencongres wordt opgebouwd volgens 3 pijlers: Fun, Growth en Community.

 

 

FUN

Aan plezier geen gebrek!

Voor alle jongeren die zin hebben om zich eens stevig te amuseren, zal het programma gevuld worden met activiteiten waarin iedere jongere zich kan uitleven. Trek je sportschoenen aan met Out For The Win, ontdek je eigen drag persona of steek je handen uit de mouwen in het creatieve atelier van BarVizart. Wil je helemaal losgehen? Neem dan je dansbenen mee en maak de dansvloer onveilig op onze fuif. Heb je even nood om uit te blazen? Dan kan je tijdens de week ontspannen in de chill room. 

GROWTH

Altijd al meer willen weten over gender en seksualiteit? Of sex education op jouw maat? Hoe gaat het met de LGBTQ+ beweging in Polen en Hongarije? Welke strijd delen wij als community met jongeren van kleur of moslim jongeren? Hoe ga je om met fake news of je eigen plek als rolmodel? En welke seksspeeltjes bestaan er allemaal? Vijf dagen lang brengen we je de meest inspirerende sprekers. Neem deel aan onze growth workshops en panelgesprekken. 

COMMUNITY

Als er één ding is waar wij als LGBTQ+ personen altijd op kunnen terugvallen, dan is het wel onze community. Tijdens congres wordt ingezet op het ontmoeten van andere LGBTQ+ jongeren en partners uit onze community in een veilige en vertrouwde omgeving. Heb je nood aan een buddy? Iemand die je wegwijs maakt of waarbij je even op adem kan komen? Of wil je je verhaal kwijt bij een van onze Safe(r) space vrijwilligers? Spreek dan zeker een van onze vrijwilligers met een fluo vestje aan. Op het congres bouw jij mee aan onze en je eigen community. Samen met onze partner Het Roze Huis voorzien we goedkope slaapplaats én maaltijden.

Hoe schrijf je je in?

Om ervoor te zorgen dat je zeker je plekje hebt tijdens een activiteit, workshop of maaltijd raden we aan om je in te schrijven via ons inschrijfformulier. Zo kan je alvast je maaltijden en bed reserveren, een ticket kopen voor de fuif en je planning opmaken van het congres. Het inschrijfformulier verloopt als volgt: 

  1. Vul je gegevens in
  2. Duid de dagen aan wanneer je wenst deel te nemen
  3. Duid je maaltijden en overnachtingen aan
  4. Kies je workshops of activiteiten
  5. Heb je speciale noden of wil je graag een buddy?
  6. Bevestig en betaal

De prijs van het WJC wordt bepaald op basis van de keuzes die je maakt in je inschrijving. Inbegrepen in de prijs zitten onze vieruurtjes en workshops. We bieden overnachting en maaltijden aan voor 1€  per maaltijd of nacht. We vragen aan jongeren uit Antwerpen om zoveel mogelijk thuis te overnachten als dit mogelijk is, zodat de bedden gebruikt kunnen worden door jongeren van buiten Antwerpen.

Indien je na je inschrijving aanpassingen wenst te doen, kan je steeds contact opnemen met wjc@weljong.be 

Je kan ook ter plaatse aanpassingen doen aan je programma door één van onze WJC-medewerkers aan te spreken aan de balie in Het Scoutshuis Antwerpen.

Wel Jong gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.