Vacature: Medewerker IT en fundraising

27-08-2022

ENG

Hey you!

Our team is looking for a new colleague!
Are you looking for your first job in the youth/LGBTQ+ field? Are you ready to roll up your sleeves and fill the Wel Jong calendar with events and activities? And would you like to discuss the vacancy in English? Contact sander.cornelis@weljong.be 

NL

Wel Jong zoekt: Medewerker IT en fundraising
(alle genderidentiteiten, -26 jaar) Voltijds, onbepaalde duur

Ons team is op zoek naar een nieuwe collega! Heb jij een achtergrond in IT en zie jij uitdaging in het coördineren van online platformen? En ben je daarnaast een vlotte netwerker? Lees dan zeker verder.

OPGELET: 

Deze arbeidsovereenkomst is opgebouwd binnen het project jobcreatie van VIVO. Hierdoor kunnen enkel kandidaten die jonger zijn dan 26 jaar solliciteren voor deze functie. 

Jouw takenpakket

Als medewerker IT en fundraising krijg je een boeiend en dynamisch takenpakket. Je krijgt de verantwoordelijkheid over de verschillende IT programma’s van onze organisatie en coördineert de uitbouw van onze nieuwe website. Je beheert onze data en zorgt ervoor dat je collega’s op een vlotte en toegankelijke manier aan de slag kunnen met de verschillende software programma’s. Samen met onze web developer bouw je de nieuwe website van Wel Jong verder uit. Je krijgt hierin een grote vrijheid en eigenaarschap. 

Naast onze data-duizendpoot ben je ook de fundraiser van Wel Jong. Je denkt fundraiser campagnes uit, gaat op zoek naar nieuwe donateurs, stuurt regelmatig wervende nieuwsbrieven uit en gaat aan de slag met Corporate funding. Hierbij hou je sterk rekening met de missie, visie en de jong-activistische stijl van onze organisatie. Daarnaast krijg je ook de kans om onze webshop en merchandising uit te bouwen. Aan uitdaging en dynamiek geen gebrek!

Verwacht profiel: 

Je hebt:

 • Je hebt een informatica gerelateerd diploma of al enige ervaring binnen IT. 
 • Je hebt een analytische brein en bent goed in het structureren van data. 
 • Je hebt voeling met de LGBTQ+ jongerencultuur.
 • Je hebt kennis van het uitbouwen van websites en het beheren van CRM-systemen. (Google Workspace, Salesforce, 3CX telefonie, Bootstrap5.2)
 • Je hebt kennis van fundraising of bent gemotiveerd je hierin op te leiden.
 • Maar bovenal bevat je enorm veel motivatie om hierin te groeien

Je kan:

 • Je kan de leiding nemen in het uitbouwen van datasystemen en kan je collega’s hier in begeleiden (Salesforce).
 • Je kan inhoudelijke noden uit de werking vertalen naar de opbouw van de website en de gebruikte software systemen hierop afstemmen. 
 • Je kan zelfstandig werken en vlot communiceren met de nodige partners.
 • Je kan een overzicht bewaren over de beveiliging, applicaties, accounts, … van onze organisatie en deze up-to-date houden. 
 • Je kan vlot nieuwsbrieven schrijven, donateurs waarderen en deinst er niet voor terug om met bedrijven in gesprek te gaan in teken van fondsenwerving.

Wel Jong biedt:

 • Voltijdse tewerkstelling (38 uur)
 • Verloning naar functie volgens de officiële barema's van de socio-culturele sector (PC 329.01), B1c ( 0 jaar anciënniteit 2.504,84, 3 jaar anciënniteit 2.724,97)
 • Extra vakantiedagen, maaltijdcheques en woon-werkverkeervergoeding
 • Een fijne, open werksfeer bij een jonge, dynamische en sterk groeiende landelijke jeugdorganisatie
 • Een grote zelfstandigheid bij het uitvoeren van je taak
 • De beste collega’s en vrijwilligers die jij je kan voorstellen

Praktisch:

Je standplaats is het landelijk secretariaat van Wel Jong, Draakplaats 1, Antwerpen en het kantoor in Gent, Kammerstraat 22, met mogelijkheden tot thuiswerk Avond- en weekendwerk zijn voorzien en worden gecompenseerd

Verder verloop 

 • 11 september deadline indienen kandidaturen en opdracht
 • 14 september resultaat selectie voor volgende ronde
 • 19 - 20 september selectiegesprekken Indiensttreding zo snel mogelijk.

Interesse?

Mail je kandidatuur (motivatiebrief, C.V. en opdrachten) uiterlijk 11/09 naar onze algemeen coördinator sander.cornelis@weljong.be
Onvolledige sollicitaties of sollicitaties per post worden niet aanvaard. Sollicitaties na de deadline worden niet aanvaard. Je ontvangt binnen 48 uur na je sollicitatie een bevestigingsmail van Sander dat je sollicitatie goed ontvangen werd. Indien je deze niet ontvangt, neem dan contact op met Sander. 

Vragen? 

Heb je vragen bij deze vacature of het verloop van de sollicitatie, neem dan contact op met Sander. 

OPGELET: 

Deze arbeidsovereenkomst is opgebouwd binnen het project jobcreatie van VIVO. Hierdoor kunnen enkel kandidaten die jonger zijn dan 26 jaar solliciteren voor deze functie. 

OPDRACHT 1: IT

In ruil voor subsidies moet Wel Jong enkele overeengekomen doelstellingen behalen. Deze zijn gebundeld in een beheersovereenkomst. Leg uit hoe je onderstaande doelstelling - die rechtstreeks uit onze beheersovereenkomst komt - (a) op een intuïtieve manier zou implementeren in onze CRM en (b) hoe je de collega’s zou opleiden en overtuigen om dit te gebruiken. 

Operationele doelstelling (OD) 1.1 - Wel Jong ondersteunt jongeren en aangesloten verenigingen of groepen bij de organisatie van een vrijetijdsaanbod waarbij iedere jongere zich veilig voelt in hun LSG

1.1.1 Wel Jong neemt jaarlijks een behoeftebevraging af bij jongeren en verenigingen die een beroep doet op ondersteuning door Wel Jong. Op basis van de resultaten van de behoeftebevraging evalueert en vernieuwt Wel Jong indien nodig haar ondersteuningsaanbod. Wel Jong rapporteert jaarlijks in hoofdlijnen over de vernieuwingen.

1.1.2 Wel Jong organiseert jaarlijks minstens 2 intervisiemomenten waar coördinatoren van aangesloten verenigingen en groepen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Hier wordt ruimte gemaakt voor coaching, ondersteuning en waardering op het niveau van hun eigen groep of vereniging

1.1.3 Wel Jong begeleidt, coacht of bereikt via intervisie jaarlijks minstens 10 aangesloten lokale verenigingen 

1.1.4 Wel Jong heeft minstens 1 keer per maand contact met elke aangesloten lokale vereniging

1.1.5 Wel Jong ondersteunt jaarlijks minstens 8 projecten van  jongeren door middel van coaching, expertise en (financiële) middelen. Wel Jong stimuleert jongeren om bij de uitvoering van die projecten rekening te houden met inclusiviteit en het wegnemen van drempels t.a.v. kinderen en jongeren in kwetsbare situaties

Vormvereisten: voor (a) verwachten we minstens een database model en voor (b) een stappenplan van acties.

OPDRACHT 2: Fundraising

Wel Jong is voor een erg groot deel van hun werking afhankelijk van overheidssubsidies. Daarnaast ontvangen we regelmatig giften van particulieren en krijgen we voorstellen van bedrijven om ons te sponsoren. Om de financiële onafhankelijkheid van subsidies te vergroten zal jij actief inzetten op fundraising. Hiervoor werk je een databestand met donateurs uit en experimenteer je met verschillende fundraiser campagnes om nieuwe donateurs te vinden. In mei is het IDAHOT, internationale dag tegen holebi- en transfobi. Op welke manier ga jij in deze periode aan de slag om nieuwe donateurs te vinden, te binden aan onze organisatie en te overtuigen om een maandelijkse bijdrage te doen aan onze organisatie? 

We zijn heel erg benieuwd naar je eigen visie en ideeën. 


Beschrijf beide opdrachten op maximum 1 A4 hoe jij dit gaat aanpakken.

Wel Jong biedt gelijke kansen aan alle sollicitanten, ongeacht genderidentiteit, leeftijd, origine of al dan niet beperking. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden.