Wij zijn Wel Jong!

Wel Jong is een jeugdorganisatie voor en door jongeren die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving. Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn in hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving. Dat is onze missie!

Ontmoet

Om onze missie waar te maken, zijn wij op heel wat vlakken actief. Zo kan je andere LGBTQ+ jongeren ontmoeten en vrienden maken voor het leven op onze activiteiten. Of misschien wil je wel lid worden van één van onze teams, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel! Door elkaar te ontmoeten, ontdekken LGBTQ+ jongeren dat ze niet alleen zijn. Ontmoeting verbindt, en dat is broodnodig.

Onze teams: Min19 - CampZ - Flamingo's - Acantha - T-jong - Ctrl-T - T-Squad - T-Birds - VG - Spectrum Leuven - Mixed - Jabari - Basta - Phao - Queers & Allies - Youth4Equality - PAARS - Out For The Win - Inderdaad - &of

Leer bij

Op onze site* en via social media delen we heel wat informatie, getuigenissen en andere content waarin we jullie verhalen en ervaringen zichtbaar maken. Wij willen ervoor zorgen dat LGBTQ+ jongeren de taal en kennis hebben om sterk te staan in hun identiteit. Bij ons leer je alles over de LGBTQ+ bloemetjes en bijtjes dat ze je op school nooit vertellen. Wat is PreP? Waar kan ik als LGBTQ+ jongere (veilig) daten? We've got you covered. Je bent nooit te jong - of te oud - om te leren!

In het jeugdwerk geven wij ook vormingen en begeleiden we andere jeugdwerkverenigingen op maat bij hun vragen over seksuele- en genderdiversiteit bij jongeren.

In het secundair en hoger onderwijs organiseren wij jaarlijks de campagne PAARS, de meest zichtbare anti-pestcampagne van de wereld voor scholieren en studenten. Het belangrijkste doel van die campagne: LGBTQ+-thema's bespreekbaar maken in de klassen.

* We werken momenteel o.a. aan een nieuw jasje voor Wel Jong, inclusief een nieuwe website met een overload aan info en ontmoeting op maat van LGBTQ+ jongeren. Tot die nieuwe site er is, gebruiken we dit tijdelijke alternatief om jullie op de hoogte te houden.

Doe mee, strijd mee

Wil jij graag mee bouwen aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn? Dan kan je vrijwilliger worden bij Wel Jong! Je kan een mailtje sturen naar wouter.vanderheyden@weljong.be.

Op zoek naar concrete actie? Volg ons op sociale media, doe een gift of sla de handen in elkaar om onze boodschap te versterken: iedereen heeft recht op een gelijkwaardig, veilig en gelukkig leven, wie ze ook zijn!

Maak kennis met ons team

Meer dan 200 vrijwilligers laten Wel Jong groeien en bloeien. Onder die vrijwilligers zijn onder andere:

Het bestuur

Zonder ons bestuur zijn wij niets! Deze gedreven vrijwilligers doen onze organisatie vlotjes draaien: Andries, Bjorn, Jolien, Shari, Claudia, Femke, Quin en Daniël - MERCI!

De woordvoerders

Onze woordvoerders Senne, Matthias, Uwi, Daniël en Jitske delen maar al te graag hun ervaringen en expertise met de wereld. Want goede representatie is belangrijk!

En tot slot, onze stafleden!

Zes staffers (verdeeld over 4 voltijdse tewerkstellingen) - regelmatig versterkt met enthousiaste stagiairs - zijn de steun en toeverlaat van al die vrijwilligers en leden. Samen fixen zij bijna alles in onze organisatie: begeleiding van jongeren, educatie, vormingen, social media, events, administratie, campagnes en zoveel meer.

Sander Cornelis - Coördinator
sander.cornelis@weljong.be
GSM 0468 11 12 38

Arlena Darragas - Educatief medewerker
arlena.darragas@weljong.be

Dries De Smet - Educatief medewerker
dries.desmet@weljong.be

Wouter Vanderheyden - Educatief medewerker
wouter.vanderheyden@weljong.be

Judith Bos - Websites, grafisch en campagnes
judith.bos@weljong.be

Joppe De Campeneere - Content creator en campagnes
joppe.decampeneere@weljong.be